Sådan kommer du i gang med din egen hjemmeside

Er du ikke en internethaj, kan det virke helt uvirkeligt at kunne lave sin egen hjemmeside. Det er dog slet ikke så svært. Faktisk bliver de fleste overrasket over, hvor nemt det faktisk er, når de har lært det. Mange forbinder dem, som kan lave hjemmesider med personer, der kan sidde og skrive flere 100 linjer af HTML- og CSS kode. Sådan var det i gamle dage, men sådan er det bestemt ikke mere. I dag findes der nemlig systemer, der laver alt det hårde arbejde for dig. Vil du lære, hvordan du kommer i gang med din egen hjemmeside, så læs med her.

Du skal have et domæne

For at du kan få en hjemmeside, skal du have et domæne. Det kan for eksempel være eksempel.dk. Det kan også være et .com, .nu eller en helt tredje form for domæne. Når du har fundet ud af, hvad din hjemmeside skal hedde, skal du tjekke, om det er ledigt. Er det ikke ledigt, kan du enten kontakte ejeren, eller også må du finde på noget andet. Du tjekker om et domæne er ledigt på DK-hostmasters hjemmeside.

Dit domæne skal have hosting

Når du har fundet et ledigt domæne, skal det have hosting. Det skal med andre ord have et webhotel. Det er din hjemmesides server, hvor alle filerne ligger. Du kan som regel også have mail på et webhotel. Der findes mange udbydere af hosting af i Danmark. For eksempel kan nævnes One.com og Unoeuro. Når du skal finde en hosting udbyder bør du tænke på, hvad dine behov er. Der findes som regel mange forskellige hosting løsninger. Skal du have en mindre løsning, kan du sagtens starte ud i det små. Man skal virkelig have en stor hjemmeside, før det bliver relevant med de store pakker. Husk også at vælge din hosting udbyder ud fra, om du skal bruge en 1-click installer til at installere et CMS system. Det kommer vi til nu.

Vælg CMS system

Når du har valgt en hosting udbyder og har købt et domæne, skal du have et CMS system. Et CMS system er et system, hvor du kan lave din hjemmeside. Det er din hjemmesides styrecenter så at sige. Det mest kendte CMS system er WordPress. Det er nemt for førstegangs brugere, da du kan finde ”temaer”, der laver hele designet på din hjemmeside. Det gode ved mange hostingudbydere er, at det er nemt at installere WordPress gennem en 1-click installer. Så kan du i grove træk være oppe at køre med din hjemmeside på under et døgn, når dit domæne ellers peger på serveren. Af andre CMS systemer kan nævnes Joomla, Drupal, Prestashop og Shopify.

Når du skal vælge CMS system bør du gøre det ud fra dine behov. Der er CMS systemer, som er målrettet netbutikker. Skal du blot have en ”almindelig” hjemmeside, bør du ikke gå efter disse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.